Monthly Archives: március 2019

Sokan dolgoznak olyan nagyvállalatnál, ahol nagyon is fontos az idegen nyelvtudása. Hiszen kapcsolatban állhatnak olyan nemzetközi cégekkel, ahol bizony előfordul, hogy idegen nyelvű prezentációt kell készíteni vagy a szerződéseket kell idegen nyelven elkészíteni. Persze sokan vannak, akiknek a beszéd nem okoz nehézséget, de a helyesírás már igen. De ettől sem kell megijednünk, mert manapság már egyszerűbben kaphatunk segítséget, mint azt gondolnánk. Így például, ha a Dán nyelvet jól beszéljük, de a helyesírással vannak gondjaink, akkor a dán fordítás hatalmas segítség lehet a számunkra. Így nem kell attól tartanunk, hogy az elkészült szerződés vagy egyéb dokumentum nem lesz tökéletesen érthető. Így könnyedén kapcsolatban maradhatunk a külföldi partnerekkel anélkül, hogy le kellene mondanunk az együttműködésről. Hiszen a nagyobb cégek és vállalkozások esetében a legtöbb profitot a külföldi kapcsolatokból nyerik, ami igen nagy hatással van a sikereikre belföldön és külföldön egyaránt.

Sokak számára egy érthetetlen rövidítés, valójában a cégvezetők, tulajdonosok és hitelezők döntéseit megkönnyítő, a vállalkozások eredményeit összehasonlíthatóvá tévő komplex, nemzetközi rendszer. De mit is takar valójában az IFRS? Mit is jelent az IFRS könyvvizsgálat? A Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardokat (angolul: International Financial Reporting Standards, IFRSs) a Nemzetközi Számviteli Standard Testület bocsátja ki azzal a céllal, hogy alkalmazásukkal átláthatóvá és összehasonlíthatóvá váljanak a vállalkozások, működjenek is bármely piacon. 2016. január 1-jétől Magyarországon is lehetővé vált, hogy egyes vállalkozások éves beszámolójukat a hazai számviteli szabályok helyett a Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) alapján készítsék el, noha abban az évben még viszonylag kevés vállalkozás élt a lehetőséggel. Az áttörést 2017 hozta meg, a legtöbb vállalkozás akkor tért át az IFRS-re. Az IFRS-t jelenleg 150 országban alkalmazzák, melyeknek 84%-ában kötelező az összes vagy a legtöbb vállalkozás számára az IFRS alkalmazása. A rendszer célja, hogy átláthatóságot, elszámoltathatóságot és hatékonyságot eredményezzen azokon a piacokon, ahol alkalmazzák.…

Read more

Biztosan mindenki szenvedett már valamilyen gyulladásos folyamattól, így tudja, hogy ez mennyire kellemetlen is tud lenni. És nem csak a fájdalom miatt, hanem bizony sokszor kinézetre sem szép látvány egy bőrgyulladás vagy egy sebgyulladás. De ami nagyon fontos, hogy minden estben megfelelően kezeljük, nehogy nagyobb baj legyen. És persze érdemes megtudni az okát is, mert ahány gyulladás annyiféle kezelés jöhet szóba. De ha a kisebb izom vagy ízületi gyulladásokat szeretnénk otthon kezelni, akkor nem árt, ha van kéznél gyulladáscsökkentő. Ez lehet krém vagy tabletta, de a lényeg, hogy rendszeresen használjuk, mert csak így lesz eredménye. És persze a bőrünk is begyulladhat bizonyos anyagoktól vagy sérülésektől, így érdemes leget olyan bőrnyugtatókat is tartani otthon, amik megnyugtatják és ápolják a bőrt. Persze sokkal jobb választás lehet, ha olyan termékeket használunk, amik csak természetes összetevőket tartalmaznak, mert így elkerülhetjük az irritációt és a gyulladást.

Egyre többen vágynak jobb életre, ezért gyakran családostól külföldre költöznek a jobb megélhetés reményében. Persze egy ekkora költözést nem könnyű megvalósítani, hiszen mindent át kell vinnünk egy másik országba. És bizony nem rendelkezünk, akkora autóval, amibe a család és minden egyéb dolgunk belefér. Ezért ha hasonló terveink vannak, akkor érdemes lehet mindent előre megtervezni és segítséget kérni, hogy zökkenőmentes legyen a lakhelyváltás. Így a nemzetközi költöztetés hatalmas segítség lehet a számunkra, hogy a lehető legegyszerűbben és kényelmesebben utazzunk. Így semmi teendőnk nem lesz, csak élvezni az új életünk kezdetét és megvalósítani az álmainkat. Persze egy ekkora döntést soha nem egyszerű meghozni, de a saját boldogságunkért csak mi tehetünk, így minden lehetőséget ragadjunk meg ennek érdekében. Persze sokan azt gondolják, hogy ha külföldre költöznek, akkor nem kell megdolgozniuk semmiért, de azért ez nem teljesen van így, csak ott sokkal jobb anyagi helyzetben élhetünk, mint mondjuk itthon.

Sokszor akadnak a házkörül is olyan feladatok, amiket a megfelelő szerszámokkal mi is könnyedén megtudunk csinálni, így nem szükséges szakembereket hívni. Csupán arra kell figyelnünk, hogy minden alapszerszám megtalálható legyen otthon. Persze azért arra érdemes figyelni, hogy minőségi gépeket vásároljunk, hogy valóban percíz munkát tudjunk végezni. Persze a széles választék között nagyon nehéz megtalálni a jó darabokat, de ha biztosan a legjobbat szeretnénk, akkor a Dewalt fúrógépek biztosan nem fogbak csalódást okozni a számunkra. Hiszen talán ez a legtöbbet használt gép a háztartásokban, mert így könnyedén feltudunk fúrni egy képet vagy egy polcot. Persze sokan azt gondolják, hogy szinte bármilyen fúrógép megteszi, de biztosan senki sem szeretné, ha a rosszabb minőség miatt elcsúfítaná a falat. Persze azért a nagyobb feladatokhoz jobb lehet, ha szakembereket hívunk, de rengeteg időt és pénzt spórolunk, ha a kisebbeket mi végezzük el magunknak.

A téma kibontása előtt röviden az intim kapcsolat fogalmáról. Erről akkor beszélhetünk, ha a saját oldalamat nézve megengedem a másiknak, hogy belém láthasson. Elmondom, feltárom és bevállalom, hogy mit gondolok és mit érzek.   Az intimitás tehát megengedi a betekintést, ami számos esetben – „melléktermékként” – előhívja a kölcsönösséget. Ez azt jelenti, hogy az őszinte énközlésemre a másik fél elkezd megérteni, velem együtt érezni, sőt elindulhat az elfogadás útján. Mindezek mellett persze az is megtörténhet, hogy kinevetve eltapos vagy megmondja a frankót. Az intimitás „veszélye” tehát az, hogy a „fagyi visszanyalhat”.   A játszmák csapdák, amelyek sokszor gordiuszi csomóknak tűnnek, és valahol azok is. Az intimitás ellentéte a játszma. A lényege, hogy ebben egy csepp szeretet sincs. Sajnos! Játszmáink által a saját élethelyzetünket és a hiedelmeinket erősítjük meg, sőt egyben elkerüljük a szembesülést a valósággal. A játszmákban csak veszíteni lehet és ez kizárja az intimitást!   Stephen Karpman kialakított egy egyszerű diagramot a játszmák elemzésére (Ian…

Read more

6/6