Monthly Archives: október 2019

Biztosan sokan hallották már, hogy változások lesznek a felnőttképzésben, mert bizony szükséges átalakítani az OKJ képzéseket. De sokan nem elég körültekintőek, és nem járnak utána a különböző dolgoknak, így lehet, hogy már nem is tudják olyan egyszerűen megtanulni azt a szakmát, amit korábban szerettek volna. Ezért érdemes lehet egy kis kutatómunkát végezni, hogy mindent tökéletesen átlássunk. De ha megszűnik az OKJ képzés, akkor mi lesz helyette? És ha szeretnénk megtudni a választ, akkor Zsuffa Ákos, a Felnőttképzők Szövetségének elnöke tökéletesen össze is foglalja a számunkra, így biztosan nem marad több kérdésünk. Persze szinte mindegy, hogy milyen terület felé szeretnénk elindulni, mert minden esetben jobban tesszük, ha mindennek alaposan utána járunk, mert így biztosan nem fognak bennünket meglepetések érni. Hiszen egyre többen kezdtek bele az utóbbi időben a bitcoin bányászatba is, de ez sem biztos, hogy a megfelelő irány a fejlődéshez, ezért jobb, ha erre nem alapozzuk a jövőnket.

A legtöbb úriember csak valamilyen alkalomra kedveskedik a párjának ajándékkal, pedig szinte bármikor meglephetjük, hogy egy kicsit éreztessük vele, hogy mennyire fontos is a számunkra. Persze ez nem azt jelenti, hogy nap mint nap drága ajándékokkal kell elhalmozni, de egy tábla csokoládé vagy egy csokor virág, bizony nagyon kedves ajándék lehet a számára. De ha azt szeretnénk, hogy olyan maradandó meglepetést adjunk a számára, amire ha ránéz, mi jutunk az eszébe, akkor egy ékszer tökéletes választás lehet. És ha a kedvesünk szereti a természetet és az állatokat, akkor egy farkasos medál tökéletes meglepetés lehet a számára. Így biztosan érezni fogja, hogy figyelünk rá, mert tudjuk, hogy mit szeret, így még jobban fog neki örülni. Ezért ne csak a különlegesebb alkalmakkor lepjük meg, hanem akkor is, ha csak kedveskedni szeretnénk a számára. Így sokkal kiegyensúlyozottabb lehet a kapcsolatunk is, mert érezni fogja a párunk, hogy ő a legfontosabb a számunkra, és…

Read more

A legtöbben nem szeretnek változtatni a régi jól bevált módszereken, mert úgy gondolják, hogy ami már egyszer működött az utána is fog. Pedig érdemes lehet nyitottnak lenni az új megoldásokra és technológiákra, mert sokkal hatékonyabbak, és a végeredmény is sokkal látványosabb lehet. Hiszen korábban nem tudták olyan szépen helyreállítani mondjuk a felninket, ha megsérült vagy berozsdásodott. Így vagy kénytelenek voltunk újat venni, vagy megmaradt a régi, ami nem túl szép darab. De a homokfuvás segítségével szinte újjá tudják varázsolni, így nem kell elbúcsúznunk tőle, és hatalmas összegért egy újat vásárolnunk. Ezért bátran próbáljuk ki az újabb technológiákat, mert biztosan elégedettek leszünk a végeredménnyel. És mivel az interneten mindennek könnyedén utána nézhetünk, így biztosan nem fogunk kételkedni abban, hogy nem jó megoldást választunk. Ezért legyünk nyitottak, és bátran próbáljuk ki az újabb lehetőségeket, mert bizony a legtöbb területen nagyon is hasznosak, és sokkal nagyobb segítségünkre lehetnek, mint ahogyan elsőre gondolnánk.

A legtöbben már csak akkor mennek el fogorvoshoz, amikor fáj a foguk, de akkor bizony már nagy a baj, és a helyreállítás is sokkal nehezebb feladat. Ezért érdemes lehet időnként elmenni szűrővizsgálatra, hogy ellenőriztessük a fogaink állapotát. Hiszen egy kicsi lyukat sokkal könnyebb helyrehozni, mint egy nagyot, ami már fájdalommal is jár. Persze sokan ezért nem mernek elmenni, mert félnek a fogorvostól, de igazából nincs is mitől, hiszen manapság már olyan technikákkal dolgoznak, aminek köszönhetően szinte fájdalommentesek a kisebb beavatkozások. És ha valóban jó orvost keresnénk, akkor a Fogorvos kifejezéssel könnyedén meg is találhatjuk a lakóhelyünkhöz legközelebbit az interneten. És mivel véleményeket és hozzászólásokat is láthatunk az interneten az adott orvosokhoz, így a sok pozitív vélemény miatt, biztosan sokkal nyugodtabban fogunk elindulni hozzá. És félévente az a pár perc nagyon is megéri, hogy megelőzzük a nagyobb bajokat, és szép maradjon a mosolyunk is.

A legtöbb cég igyekszik csökkenteni a kiadásokat, ezért sokszor csak akkor rendelnek irodaszert, amikor már szinte minden elfogyott. De ez sajnos akadályozhatja a munkaerőt a hatékony munkavégzésben, ami bevételkiesést is eredményezhet. Ezért érdemes lehet mindent időben megrendelni, hiszen sokszor napokba is telhet, mire mindent megkapunk, így ne várjuk meg, amíg teljesen elfogy minden. És bizonyos alap dolgokból mindig kellene tartaléknak lennie, hiszen a tintapatronok soha nem fogyhatnak el, mert akkor nem fogunk tudni semmit kinyomtatni. És bizony nem lenne szerencsés, ha a számlákat vagy a szerződéseket nem tudnánk iktatni vagy éppen időben postázni. Ezért ha mindenből van tartalék, akkor biztosan nem kell leállnunk a munkával, így minden nap hatékony eredményeket érhetünk el. És ha egyszerre több dolgot rendelünk, akkor bizony előfordulhat, hogy kedvezményt is kapunk, ami anyagilag nagyon jó lehet. Így nem biztos, hogy több lesz a kiadásunk, ha rendszeresen megrendeljük a fontosabb irodaszereket.

Sokan az eljegyzés után csak halogatják az esküvőt, mert nem tudnak akkora összeget összespórolni, hogy mindent megvalósítsanak, amit szeretnének. Pedig nem feltétlenül kell éveket várnunk a nagy napra, mert elegendő, ha csak az árakat figyeljük jobban. Ugyanis minden területen hatalmas a választék, így az árak is nagyon szélsőségesek lehetnek. Ezért ha elegendő időt szánunk a keresésre, akkor biztosan megtaláljuk azokat a megoldásokat, amik a pénztárcánknak is megfelelnek. Így például az esküvői videó árak kifejezésekkel, biztosan megtaláljuk azt, ami a legtökéletesebb a számunkra. Persze arra is figyeljünk, hogy időben foglaljunk le mindent, mert a legtöbb esetben bizony egy évet is várnunk kell a tökéletesen helyszínre vagy a fotósra. Ezért érdemes mindenre odafigyelni, mert bizony nagyon is sok teendővel jár egy szép esküvő megszervezése. De ha alaposan odafigyelünk a kiadásokra, akkor sokkal kevesebből megvalósíthatjuk az esküvőt, mint ahogyan gondoltuk volna.

Biztosan minden szülő érezte már, hogy a gyerekek mellett nem tudnak semmivel sem foglalkozni, mert folyton figyelni kell rájuk, vagy éppen ők nyaggatnak bennünket. De a megfelelő játékokkal leköthetjük a gyerekeket, így tudunk egy kis időt mással is tölteni. Ezért jobb, ha többféle játék van otthon, amivel hosszú ideig eltudják magukat foglalni, amíg mi mondjuk kitakarítunk vagy megfőzzük az ebédet. És ha a fiúknak szeretnénk venni valamit, akkor a dinoszaurusz játékok között biztosan meg is találjuk. Hiszen az autókkal és a dinókkal nagyon sokáig letudjuk kötni a figyelmüket, ami a szülőknek nagyon is jól jön időnként. Hiszen egy fárasztó nap után mindenkinek jólesik egy kicsit pihenni és lazítani, ezért időnként nagyon is sokat érnek a játékokra költött összegek. Persze időnként nagyon jólesik a kicsiknek, ha közösen játszunk, mert bizony szeretik, ha a figyelmünk csak rájuk irányul. Ezért ha a hétköznapokon ezt nem is tudjuk megtenni, a hétvégéken mindenképpen igyekezzünk időt…

Read more

7/7