Monthly Archives: március 2020

Azt biztosan mindenki megfigyelte már, hogy az ember sokkal frissebb és éberebb a szabad levegőn, ezért érdemes sok időt kint tölteni. Sőt munka közben is jó, ha a szünetekben kimegyünk egy kicsit levegőzni, hogy mi és az agyunk is felfrissüljön. Így sokkal hatékonyabban fogunk tudni visszaülni dolgozni, ami nekünk és a cégnek is pozitív lesz. És ha egy jó kis nyári csapatépítés megszervezésében gondolkodunk, akkor érdemes olyan lehetőségeket keresni, amik kintiek. És az interneten a céges outdoor program széles választékában, biztosan megtaláljuk a legjobb lehetőséget. Így egy kicsit mindenki kiszakadhat az irodából, és egy kellemes napot vagy hétvégét tölthet a szabadban, ami lelkileg is feltöltődés lesz amellett, hogy jobban megismeri a kollégákat. És bizony érdemes sok szabadidőt kint tölteni a napon, mert vitaminnal is feltölti az embert, így még az immunrendszerünk is sokkal erősebb lesz. Ezért hétvégente is menjünk el kirándulni vagy legalább a kertbe, hogy jobban érezzük magunkat.

A tavasz beköszöntével egyre többen szenvednek a különböző allergiáktól, amit az otthon felgyűlt por még jobban felerősít. Ugyanis irritáló hatással van a szervezetre, ami egy asztmásnak és egy allergiásnak, bizony nagyban megnehezíti az életét. Ezért érdemes alaposabban takarítani, hogy lecsökkentsük a kellemetlen tüneteke. De a házi porszívó nem elég hatékony, így bizonyos időközönként érdemes lehet egy kicsit jobb segítséget is igénybe venni. Így a ​takarítógép kölcsönzés segítségével, nagyban megkönnyíthetjük a feladatunkat, és egy tisztább lakást is fogunk kapni. Perszer azok számára is nagy segítség lehet, akik valamilyen háziállatot tartanak otthon, mert így a lakás minden pontjáról eltüntethetjük a szőrszálakat. Így nem kell folyton amiatt aggódnunk, hogy a vendégek szőrös ruhával fognak elmenni tőlünk. És ha eddig csak azért nem mertünk kutyát tartani, mert féltünk a szőr hatékony eltávolításától, akkor már nincs mitől tartanunk, és bővülhet a család egy négylábúval.

Mindenki azt szeretné, hogy a vállalkozása sikeres és jövedelmező legyen, ezért sok időt és energiát fordít rá. De a mai világban ez már nem biztos, hogy elegendő, mert az internet nagyban hozzájárul a sikerekhez. Hiszen az online felületek segítségével, sokkal több vásárlóhoz juthatunk el, így kevesebb időráfordítással, sikeresebbek lehetünk. Ezért érdemes minél előbb egy oldalt csináltatni, hogy többen megtaláljanak bennünket. És a Honlapdiszkont szakembereinek köszönhetően, olyan online felületünk lesz, amivel nem csak mi, de a látogatóink is elégedettek lesznek. Hiszen manapság aki csak teheti, online vásárol, mert egyszerűbb és gyorsabb, ezért ezt a lehetőséget mindenképpen használjuk ki a saját vállalkozásunk esetében is. És ha felépítünk egy tökéletes webshopot is, akkor még az üzlethelyiség bérlését is visszamondhatjuk, így sokkal több bevétel fog a zsebünkben maradni. Ezért ezekre a befektetésekre igenis megéri áldozni, mert hosszútávon hatalmas sikereket fognak hozni a számunkra.

Amikor elkezdjük megszervezni a nyaralást, akkor általában azt nézzük, hogy milyen látványosságok vannak az úti célunkon, hogy minél több dolgot láthassunk. De sajnos sokan elkövetik el azt a hibát, hogy a kinti közlekedési lehetőségeket nem nézik meg, így viszont meglepetések érhetnek bennünket. Ezért jobb, ha inkább gondoskodunk a nyaralás ideje alatt egy autóról, hogy kényelmesebben és egyszerűbben közlekedjünk. És az autóbérlés külföldi nyaraláshoz szavakkal, meg is találhatjuk a legjobb lehetőségeket az interneten. Így biztosan nem leszünk senkihez sem kötve, és minden nevezetességet meg tudunk nézni, ami körülöttünk van. És ne gondoljuk azt, hogy a nyaraláson felül ez még hatalmas kiadás lesz a számunkra, mert sokkal kedvezőbben bérelhetünk autót, mint gondolnánk. És mivel mindent egy kattintással lefoglalhatunk online, így nem kell szaladgálnunk semmi miatt, így sokkal kényelmesebben készülhetünk az utazásra. És mivel már szinte bárhol bérelhetünk autót, így mindegy hova megyünk, mindenhol jól érezhetjük magunkat.

Sokaknak van olyan élettapasztalata és tudása, amit érdemes lehet átadni másoknak, hogy segítsék az ő életüket is. De sokan nem tudják, hogy ezt hogyan is tehetnék meg, mert nincsenek tisztában a lehetőségeikkel. Pedig manapság már bárki könnyedén elindíthat egy olyan online oldalt, ahol tanácsokat adhat másoknak, és irányt mutathat a számukra. Ezért bátran adjuk át a tudásunkat másoknak, és építsünk rá akár egy vállalkozást is. És az online tanfolyam készítés segítségével, a szakemberek egy olyan felültetet fognak elkészíteni a számunkra, amivel könnyedén eljuthatunk másokhoz. Így tanfolyamokat vagy oktatási anyagokat készíthetünk, és a saját lábunkra állhatunk, amire mindenki vágyik. És meglátjuk, hogy mennyire jó érzés lesz, amikor másoknak segítünk a tudásunkkal, és egy jobb élet elérésében fogjuk őket segíteni. Ezért ne habozzunk, hanem bátran vágjunk bele, mert nincs semmi veszítenivalónk. Így nem csak azzal foglalkozhatunk, amit szeretünk, hanem sokkal több szabadidőnk lesz, és függetlenebbek is leszünk.

A Focus Audit Kft. blogbejegyzésben az IFRS, a Nemzetközi Beszámolókészítési Standardok kapcsán tanácsadásban, szakértésben, beszámolókészítésben és IFRS könyvvizsgálatban nyújt segítséget az érintetteknek. Az IFRS szakértő, könyvvizsgáló választása nehéz feladat, a sikeres döntéshez a Focus Audit Kft. IFRS- a nemzetközi számvitel című cikkéből szemezgettünk. IFRS könyvvizsgálat 2016. január 1-jétől Magyarországon is nyitva áll a lehetőség azon cégek előtt, akik éves beszámolójukat a hazai számviteli szabályok helyett a Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) alapján szeretnék elkészíteni. Ezeket az előírásokat a Nemzetközi Számviteli Standard Testület bocsátja ki azzal a céllal, hogy alkalmazásukkal átláthatóvá és összehasonlíthatóvá váljanak azok a vállalkozások, melyek különböző piacokon működnek. Hogy mely vállalkozásoknak kötelező az IFRS alkalmazása és mik a módszer előnyei, arról itt olvashat bővebben. Az IFRS beszámoló auditálásának folyamata megegyezik a magyar számviteli törvény alapján készült beszámoló auditálásával, a különbség abban áll, hogy nem minden könyvvizsgáló végezheti el mindkét típusú auditot. Az IFRS beszámoló auditálására csak olyan szakember…

Read more

Sokan úgy gondolják, hogy ha bizonyos dolgokat elhagynak az étkezésükből, akkor egészségesebbek lehetnek. Pedig hosszútávon az a legjobb, ha változatosan táplálkozunk, mert így kap meg minden szükséges tápanyagot a szervezetünk. Persze nem könnyű egy ilyen étrendet felállítani, főleg a mai rohanó világban, de azért nem is lehetetlen. De ha mégis úgy véljük, hogy nem tudunk minden tápanyagot és vitamint bejuttatni a szervezetünkbe, akkor azt könnyedén pótolhatjuk. És az étrendkiegészítő webáruház segítségével, biztosan mindenki megtalálja azokat az anyagokat, amire szüksége van. Így a szervezetünk sem fog semmiben hiányt szenvedni, és sokkal egészségesebbek leszünk. És a gyerekeknek is érdemes vitaminokat adni, hogy ellenállóbak legyenek a vírusokkal és a baktériumokkal szemben. De azért fontos, hogy mindemellett sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk, mert az emésztésünknek és a szervezetünknek is jót tesz. És meglátjuk, ha rendszeresen beviszünk minden szükséges tápanyagot a szervezetünkbe, akkor sokkal energikusabbak és fittebbek leszünk.

Sokan szeretnék tudni, hogy mi vár rájuk a jövőben, és azt is, hogy végre mikor talál rájuk a szerelem. Persze ez lehetetlennek tűnik, hiszen ki tudhatná nekünk megmondani, hogy mik várnak ránk a közeljövőben. És mivel sokan szkeptikusak is, így biztosan nem fogják megérteni a döntésünket, és szinte őrülnek fognak minket tartani. De soha ne foglalkozzunk mások véleményével, hanem tegyük azt, ami szerintünk jó, és boldoggá tesz bennünket. És ha valóban tudni szeretnénk, hogy mi vár ránk, akkor egy jósnő, biztosan minden kérdésünkre választ fog adni. Így láthatjuk akár azt is, hogy jó irányba haladunk előre, vagy érdemes lenne valamin változtatni, hogy elérjük az álmainkat és a céljainkat. És még arra is fény derülhet, hogy mikor fogjuk megtalálni a szerelmet, amire bizony mindenki vágyik. És soha ne ítéljünk el senkit azért, mert teljesen másban hisz mint mi, mert mindenki úgy éli az életét, ahogyan az neki jó. Persze a véleményünket…

Read more

Biztosan mindenki hallott már olyan esetről, amikor bizonyos gépeket nem szakember kötött be, és szivárgott vagy megrázott valakit. Mert sokan úgy vélik, hogy ők is képesek összekötni pár vezetéket, vagy összeilleszteni két csövet. De így folyton csak idegeskedhetünk, hogy valóban jól működjenek a berendezések, és senki ne sérüljön meg. De ha valamiért mégis magunknak csinálnánk meg valamit, és nem vagyunk biztosak abban, hogy tökéletes munkát végeztünk, akkor a szivárgásvizsgálat segítségével megbizonyosodhatunk arról, hogy minden megfelelő. Hiszen senki sem szeretné, hogy mondjuk a gyerekek megsérüljenek azért, mert nem szerettünk volna egy kicsivel többet költeni a szakemberekre. És a legtöbb esetben a garancia is csak akkor jár a berendezésekre és a gépekre, ha azt hozzáértő szereli be, ezért több szempontból is jobb, ha szakemberekkel végeztetjük el ezeket a teendőket. Persze ha alaposan körülnézünk az interneten, akkor láthatjuk a különbségeket az árak között, így kiválaszthatjuk a számunkra legkedvezőbbet.

9/9