A WordPress fejlesztés alapvető szempontjai!

A WordPress fejlesztés alapvető szempontjai!

Amikor egy weboldal tulajdonosánál felmerül a fejlesztés igénye, s módosítási igényeikkel megkeresik fejlesztőiket, gyakran kiderül, hogy csak viszonylag kis részük nézi, hogy milyen rendszerre is épül a weboldaluk. Sok esetben fordul elő viszont az is, hogy valamilyen oknál fogva a WordPress fejlesztő nem ad hozzáférést az ügyfelének! Ebből természetesem feszültség származik, ami senkinek sem jó. A wordpress fejlesztés tehát a szaktudáson kívül igényel némi kölcsönös empátiát is. Ha ez kialakul, akkor kezdődhet a munka!
A WordPress fejlesztés során a WordPress weboldalak kinézete különösebb nehézség nélkül változtatható, de érdemes az alaprendszer frissítésével kezdeni, mert ha ez elmarad, jóval nagyobb lesz a támadási felület és a rendszer könnyebben feltörhetővé válik! A WordPress fejlesztését tehát már csak emiatt is érdemes szakértő kezekre bízni! Megfelelő szakember tud konfigurálni megfelelő biztonsági bővítményeket is. Az alaprendszer és a kiegészítők frissítését rendszeresen el kell végezni, s biztonsági mentést is kellő gyakorisággal szükséges készíteni. Ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni.
A WordPress fejlesztők gyakran hangoztatják, hogy sok bővítmény tele van buggal. Ez részben igaz, de különféle eszközökkel ellenőrizni lehet a bővítmények vírus és hibamentességét! Ezen kívül már a letöltés körülményeiből is lehet következtetni a bővítmények minőségére! Fontos, hogy bővítményeket letölteni csak ellenőrzött forrásból szabad! Érdemes arra is figyelni, hogy a kiegészítőnek legyen friss verziója, legyen elérhető a fejlesztő, valamint legyen jó értékelés és sok letöltés a bővítmény neve mellett!