Ár-érték arány a kertépítésben

Ár-érték arány a kertépítésben

Mindenekelőtt javaslom, hogy gondolja végig, hogy mi a célja a kertépítéssel!
Ha a célja az, hogy minél olcsóbban ússza meg, akkor mindenképpen a legolcsóbb kertépítési árajánlatot fogadja el, és máris elérte a célját! De ha, a célja egy igénye, könnyen ápolható és szép kert, akkor javaslom, hogy olvassa el az alábbiakat.
Természetesen bárkit megértek, aki nem szeretne többet áldozni a kertjére, mint ami szükséges ahhoz, hogy megvalósuljon az elképzelt kert. Ehhez viszont nem árt tájékozottnak lenni a témában, és rögtön az elején tudni kiszűrni a nem megfelelő ajánlatokat. Ezt nem nehéz megtenni, ha tud néhány alapvető dolgot, amik mindig megmutatkoznak.
Az első és legfontosabb az, hogy mielőtt az árakat hasonlítaná össze, nézze meg a tervezett kertépítés műszaki tartalmát. Az olcsóbb árajánlat kiválasztása ugyanis csak két egyforma műszaki tartalmú ajánlatnál a biztos döntés. Ha az ajánlat nem részletezi, vagy nem tünteti fel a márkákat, vagy a minőségi besorolást, akkor az rögtön egy nem jó indikátor, mivel nehezen, vagy egyáltalán nem fedezhető fel benne a minőség, azaz a műszaki tartalom. Példaként az I. osztályú gyepszőnyeg egy minimum 18 hónapig nevelt, egyöntetű, egészséges, és gyommentes gyepszőnyeget takar. Ilyen lehet még az automata öntözőrendszer márkája is, pl: K-Rain.
Csak olyan árajánlatot fogadjon el, ami a kertépítés anyagai részletezi és egységárakkal is feltünteti. Csak ebben az esetben fogja tudni összehasonlítani bármely más árajánlat egységeit. Véleményem szerint a nem tételezett árajánlat egyenesen nem korrekt!
Egyáltalán nem tartom helytelennek az érzelmi alapú döntést. Viszont amikor emellett megfigyeljük a megfigyelhetőt, akkor biztosan jó döntést fogunk hozni. Mire gondolok? Arra, hogy figyelje meg a kiválasztott kertépítő megjelenését. Rendezett? Összeszedett? Kapásból válaszol a kérdéseinkre? Figyeljük meg a weboldalát, a szórólapját. Kérjünk referenciákat, stb. Az a két-három kertépítő, aki ezen a rostán átmegy, az kerüljön bele a kertépítést kivitelezésének utolsó fordulójába.
Nézze az árat, de nézze mellé a szolgáltatás minőségét is! Amikor ez egyensúlyban lesz, akkor biztosan nem fog ráfizetni a kertépítésre.