Gyorsulás

Gyorsulás

A gyorsulási versenyek igen kedveltek manapság. Rengetegen hódolnak ennek a szenvedélynek az emberek, mert hatalmas adrenalin szint emelkedést okozhat, a nyereményekről nem is beszélve. De mi is kell egy ilyen versenyhez?

Mindenképp egy olyan utcai személyautó, mely alkalmas erre a nagy igénybevételre, hiszen hatalmas erő és nyomaték kell egy ilyen versenyhez. Rengeteg hivatalos gyorsulási versenyt szerveznek egész évben a világ minden pontján. Ennek ellenére, mégis akadnak olyan részvevők, akik inkább az utcán, az illegális gyorsulási versenyeken tesztelik autójuk és saját maguk versenyzési tudását. Ennek az oka anyagi jellegű, hiszen egy nemzetközi, hivatalos versenyre elég nagy anyagi háttér szükséges. Ezért a versenyzőknek és az esetleges csapataiknak különböző szponzorokra lehet szüksége, akik fedezik a versennyel kapcsolatos kiadásokat. Viszont a legális versenyek részvevői értékesebb ajándékokra, nyereményekre is számíthatnak, a különbőz elnyerhető címekről nem is beszélve. Komoly kultusza van a nemzetközi versenyzésnek, hiszen ez is egy sport, ahol lehetőség van egyre nagyobb hírnévre szert tenni. Ha az ember ebből a sportból akar megélni, mindenképp hivatalos versenyeken kell indulnia. Ezzel szemben az utcai, illegális gyorsuláson való részvételnek komoly következményei is lehetnek, hiszen egy ilyen versenyen való részvétel törvénybe ütközik. Ennek ellenére magunk is találkozhatunk egy-egy bevásárlóközpont parkolójában, vagy egy forgalmasabb egyenes útszakaszon az éjszaka folyamán.

A legfontosabb momentum a versenyzések során, hogy mindenképp olyan autóval szabad csak indulni, ami kifejezetten az ilyen versenyekre alkalmas, tehát megfelelő biztonsági eszközökkel (bukócső, stb.) van ellátva.