IFRS – a nemzetközi számvitel

IFRS – a nemzetközi számvitel

A Focus Audit Kft. blogbejegyzésben az IFRS, a Nemzetközi Beszámolókészítési Standardok kapcsán tanácsadásban, szakértésben, beszámolókészítésben és IFRS könyvvizsgálatban nyújt segítséget az érintetteknek. Az IFRS szakértő, könyvvizsgáló választása nehéz feladat, a sikeres döntéshez a Focus Audit Kft. „IFRS- a nemzetközi számvitel” című cikkéből szemezgettünk.

IFRS könyvvizsgálat
2016. január 1-jétől Magyarországon is nyitva áll a lehetőség azon cégek előtt, akik éves beszámolójukat a hazai számviteli szabályok helyett a Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) alapján szeretnék elkészíteni. Ezeket az előírásokat a Nemzetközi Számviteli Standard Testület bocsátja ki azzal a céllal, hogy alkalmazásukkal átláthatóvá és összehasonlíthatóvá váljanak azok a vállalkozások, melyek különböző piacokon működnek. Hogy mely vállalkozásoknak kötelező az IFRS alkalmazása és mik a módszer előnyei, arról itt olvashat bővebben.

Az IFRS beszámoló auditálásának folyamata megegyezik a magyar számviteli törvény alapján készült beszámoló auditálásával, a különbség abban áll, hogy nem minden könyvvizsgáló végezheti el mindkét típusú auditot. Az IFRS beszámoló auditálására csak olyan szakember jogosult, akinek IFRS könyvvizsgálói minősítése van.

A könyvvizsgáló választás bizalmi kérdés”

A teljes blogbejegyzés elolvasható a Focus Audit Kft. weboldalán. Könyvvizsgálat, audit, adótanácsadás, IFRS tanácsadás – www.focusaudit.hu