Ingatlan eladás – az internet kihagyhatatlan

Ingatlan eladás – az internet kihagyhatatlan

Ma már mindegy, milyen típusú ingatlanon próbál túladni, megtöbbszörözheti a sikeres eladás esélyét, ha a világháló nyújtotta hirdetési lehetőségeket is igénybe veszi. Elsősorban az albérletek és eladó családi házak, lakások piacán van ez így, de iroda vagy ipari ingatlan esetében is egyre nagyobb a valószínűsége, hogy a potenciális vevőjelöltek az interneten keresztül találnak ránk.

Bizonyos hagyományos hirdetési formák, például a helyi ingatlaniroda faliújságja vagy az apróhirdetős újságok nehezen kihagyható lépések az eladó ingatlan utáni kutatás során,

ám ma már az ingatlanos oldalak kínálatának átböngészését sem érdemes megspórolni. A weben mind több és több oldal segíti az ingatlanpiaci szereplők mindkét táborát: megjelenési lehetőséget biztosítanak ingatlanirodáknak valamint magánhirdetőknek, emellett a keresleti oldal számára is biztos tájékozódási pontként szolgálnak.

Vannak általános jellegű oldalak, ahol mindenféle ingatlantípus megtalálható és hatalmas mennyiségű hirdetés szerepel. Ilyen szolgáltatás az Ingatlanok.hu-é is, amely hazánk egyik legrégebb óta jelen lévő ingatlanos oldala. Más site-ok inkább tematikusan alakítják ki kínálatukat és csak bizonyos ingatlan típusokra koncentrálnak. Ilyen például a Kiadoalberlet.hu vagy a Csaladihazak.hu.