Strapabíró, ESD védelemmel ellátott padlók

Strapabíró, ESD védelemmel ellátott padlók

Az elektronikai termékek gyártása vagy szerelése során fellépő sztatikus elektromosság, azaz ESD (ElektroStatic Discharge) évente milliárdos nagyságrendű károkat okoz.

A hiányos ESD védelem minőségi problémákhoz vezet, amik utólagos azonosítása és javítása drága és nehézkes, ennek elmaradása esetén viszont a termékek meghibásodása akár veszélyes helyzeteket is előidézhet; ilyen például, ha valamilyen jármű vezérlésében található a szóban forgó alkatrész. Az érintkező felületek szétválasztásakor vagy az anyagok súrlódásakor keletkező ártalmas feszültség az emberi érzékszervek által az esetek túlnyomó többségében észlelhetetlen, viszont az SMD alkatrészeket, integrált áramköröket és FET-ket már a feszültség alacsony szintű változása is könnyen károsíthatja.

Az ilyen jellegű károk elleni leghatékonyabb és legátfogóbb védelmet a padlók ESD védetté alakítása jelenti.

Az Epo-trend Kft. évtizedek óta számít a padlók valóságos szakértőjének, tehát bátran kijelenthetjük, hogy az általunk készített padlókoncepciók segítségével mind termékei, mind gyártósorai biztonságban lesznek. A piacon egyedülálló módon ezt a szabvány szerinti vizsgálatok és a megfelelő dokumentáció mellett laborvizsgálatokkal is tudjuk igazolni.

ESD védelemmel kombinálható Husqvarna Superfloor padlómegoldásainkat az üzem leállása nélkül is képesek vagyunk kivitelezni, méghozzá szálló por nélkül.

Ezek különleges eljárással, aljzatbetonból, csiszolással és polírozással kialakított padlók.

Rendkívül nagy előnyük, hogy anyaguknak és egyszerű felépítésüknek köszönhetően rendkívül masszívak és nagy a teherbírásuk (100N/m2), tehát munkagépek és járművek sem sem tesznek benne kárt. Mivel nem szükséges hozzá semmilyen burkolat, így nincs, ami tönkre mehetne néhány évente, és cserére vagy javításokra szorulna. Egy professzionálisan kialakított, és megfelelően karbantartott csiszolt betonpadló élettartama szinte végtelen.

Cégünk a modern, egyedülálló technológiákat nem csupán felhasználja, hanem oktatja is. Amennyiben van rá igény, akár havonta több alkalommal is, rendszeresen szervezünk bemutatókat telephelyünkön, amik során a gyémánt-technológiai megoldások iránt érdeklődő építészek, tervezők és kivitelezők elsajátíthatják a szükséges tudnivalókat. Erre a célra modern, kényelmes oktatótermet alakítottunk ki, továbbá a technológia gyakorlati részének elsajátításához saját minta csiszolási terület is rendelkezésre áll. Az általunk eladott gépekhez szintén tartozik oktatás és továbbképzés is, hogy ügyfeleink megbirkózhassanak minden felmerülő problémával.