Epson, a nyomtatás kulcsa

Epson, a nyomtatás kulcsa

Történt a minap, hogy már megint nyomtatnom kellett volna. A papír írószer bolt szerencsére mindig közel van, de ma – micsoda pech! – valamiért zárva találtam.

Ilyenkor esik gondolkodóba az ember, hogy bemenjen a munkahelyére? Nesze neked home office. Na, sebaj, majd megkérem a szomszédomat. Nekik is van egy kis asztali gépük. A lépcsőházban finom főzelék-illatok terjengenek, ez biztos a földszinti szomszéd. Lágyan kikerülöm az illatokat és célhoz érve kopogtatok kedvenc szomszédom ajtaján. Pár tíz másodperc után nyílik az ajtó és álmosan – pizsamába öltözve – megjelenik. “…Hogy nyomtatni? Ó, nekem is kellett volna, de napok óta ki van fogyva a gépünk, sajnos ez most nem fog menni.”

Kettő null, egyelőre sehonnan nem sikerül azt a két darab A4-es doksit kinyernem. Mit van mit tenni, elmegyek hát a legközelebbi áruházba és veszek egy nyomtatót. “ – Üsse kő! Már úgyis régóta halogatom”. A kis epson 1 órával és egy kisebb összeggel később már az asztalon duruzsol. Igenám, de ezeket demo-tonerrel árulják, nézni kéne hát valami jó helyet, ahonnan a festékpatront be tudom majd szerezni. Rövid keresgélés után meg is találtam a számomra megfelelő helyet.

A weboldalon az epson tintapatron árakat is meg tudom nézni, ez benne a legjobb. Tudok külön színes vagy fekete fehér tintapatront is venni, nem muszáj egyben kiadni egyszerre egy nagyobb összeget. A weboldal is teljesen gusztusos, jól kitalált, átlátható, rég láttam ilyet.

A legjobb az egészben az, hogy ezek eredeti Epson termékek, nem utángyártottak.

No, nem mintha azzal bajom lenne, de jobban szoktam bízni a gyártó által készített alkatrészekben. Ugyanígy vagyok az autóval, és a motorommal kapcsolatban is. Amit az okos mérnökök kitaláltak, az jó lesz nekem is, a nyomtatóról nem is beszélve. Az új nyomtatót sajnos egyfajta hosszan eltartható, de limitált nyomat számra elegendő patronnal árulják, ezt meg is mondta a boltos, szóval elfogadtam, teljesen jó így, hiszen így olcsóbb ára volt a nyomtatómnak és igazából nem használom túl sokat.

De ha majd mégis ki fog fogyni, valószínűleg innen fogom megvenni a következő patronokat is. Mondta is mókásan a szomszédom, hogy a bűn és bűnhődést ne ezen akarjam kinyomtatni, de máskülönben nagyon tetszik ez a kis asztali gép. A formaterv, a kezelő gombok. Egyszerű és praktikus, igazából nem is láttam túl sok különbséget a többi márka meg az Epson között. Otthoni használatra tökéletes.