Az automata öntözőrendszer védi értékeinket!

Az automata öntözőrendszer védi értékeinket!

Sokan vannak azok, akik nem is tudják, hogy a kertjükben lévő növények mennyire értékesek, és mennyi pénzt kellene fizetni érte, ha pótolni kellene azokat a növényeket, már amennyiben egyáltalán pótolhatók.

Igazán nagy fák és cserjék pótlása nem is lehetséges, ezért ezeknek csak eszmei értéke van, de azért több évtizedes növényeket lehet vásárolni olyan áron, amiből más komplett kertet épített meg. Az automata öntözőrendszer beszerelésével nagyban lecsökkentjük a rizikóját annak, hogy ezek a növények kipusztuljanak ezekben a szélsőséges nyarakban, amik nagyon forróak mostanában és szárazak. Bár csak nagyon ritkán, de még mindig előfordul, hogy olyan ügyféllel találkozom, aki gyepszőnyegezést szeretne, de automata öntözőrendszert nem. Van, hogy meg tudom győzni róla, hogy nagy kár fogja érni, van, hogy nem.

De száz négyzetméter feletti gyepszőnyegezésnél biztosan be fogom telepíteni utólag, miután maga is rájön, hogy a forró kánikulában képtelen annyit öntözni, mint amennyire a gyepszőnyegnek szüksége van. Ezt csak az automata öntözőrendszer tudja követni, és semmilyen más öntözési megoldás nincs, ami még tudná ezt. Pedig a gyepszőnyegezés néha kétszer annyiba kerül, mint az öntözőberendezés.

A gyepszőnyeg, de pusztán a szép és egészséges fű is nagyon értékes. Értékes továbbá még a kert összképe és az esztétikája is, amiből úgy tudunk nyugalmat szerezni magunknak, ha az nem a munkánk egyik része, amit el kell, hogy végezzünk! Az automata öntözőrendszer a leghasznosabb kerti berendezés, mert a legtovább tartó kertfenntartási munkát veszi le a vállunkról. Számtalan más előnye is van még ennek a kiváló és sokrétű berendezésnek, de most ezt az oldalát szerettem volna bemutatni.