Tartós és minőségi építő zselék a Marilynailstől

Tartós és minőségi építő zselék a Marilynailstől

Napjainkban az építő zselé számít a leginkább népszerű alapanyagnak, ha műköröm építéséről van szó.

A monomer akrilát alapú zselé anyaggal meglehetősen könnyű dolgozni, hiszen nem köt meg szabad levegőn, csak LED vagy UV fény alatt, így kényelmesebb megformázni is. Ennél is fontosabb, hogy a modern építő zselék segítségével nem csak nagyon dekoratív, hanem tartós és praktikus műkörmök hozhatóak létre, amik egyáltalán nem akadályoznak a mindennapjaid során.

Elsőre talán meglepő módon azonban ez nem mindig volt így. Az emberek már az előző évszázadok, sőt, évezredek során is viseltek mesterséges körmöket, amik célja az esztétikum mellett gyakran a társadalmi státusz jelzése is volt. Ha valakinek extrém hosszú, díszes és drága mesterséges körmök voltak az ujjain, az azt mutatta, hogy viselőjük igen gazdag és előkelő, hiszen nem kell fizikai munkát végeznie, ami egyébként is lehetetlen lett volna a kezdetleges műkörmökkel.

A régi Kínai Birodalomban erre leggyakrabban jádét, aranyat, ezüstöt vagy kagylókat használtak. Az ókori Egyiptom területén leginkább az elefántcsont és az arany körmök divatja hódított, természetesen csak a leggazdagabbak körében, akik helyett a szolgáik végezték a munkát.

A középkor folyamán, mint annyi minden, a körmök díszítése is háttérbe szorult. A mesterséges körmök divatját Európába egy ma már meglehetősen furcsának tűnő megoldás hozta el a tizenkilencedik század elején: a módosabb görög hölgyek pisztácia héjat viseltek a körmeikre ragasztva. Természetesen ez csak számunkra furcsa, ők valószínűleg a mai eljárásokon lepődnének meg, hiszen minden korszaknak megvannak a maga trendjei és technológiái. Azonban manapság már a legszebb, legdivatosabb és leginkább strapabíró műkörmök is elérhetőek bárki számára.

A MarilyNails minőségi, mégis megfizethető műköröm alapanyagokat kínál kezdő és tapasztalt szakemberek számára egyaránt.

Garantáltan biztonságos online vásárlást biztosítunk, ráadásul a kiszállítás is ingyenes, amennyiben 15.000 forint felett rendelsz tőlünk.